[14:30 LIVE] Verkiezing Voorzitter Tweede Kamer – Martin Bosma of Tom van der Lee? – Tweede Kamer

0
183

Live: Debat over de verkiezing van de Voorzitter van de Tweede Kamer (Kamer kiest Voorzitter
) – Tweede Kamer.

De Tweede Kamer kiest op donderdag 14 december in een plenair debat haar Voorzitter. De Kamerleden Martin Bosma (PVV) en Tom van der Lee (GroenLinks-PvdA) hebben zich kandidaat gesteld.

Ook live op https://twitch.tv/arnews

Sprekerslijst debat over de verkiezing van de Voorzitter van de Tweede Kamer:
1. G. Markuszower PVV 6 min
2. M. Koekkoek Volt 8 min
3. D.A. Ergin DENK 15 min
4. I.J.M. Michon-Derkzen VVD 10 min
5. J.C. Sneller D66 12 min
6. J.F. Klaver GroenLinks-PvdA 10 min
7. B.J. Eerdmans JA21 5 min
8. J.N. van Vroonhoven NSC 10 min
9. C. Stoffer SGP 5 min
10. C.A.M. van der Plas BBB 10 min
11. S.M. Beckerman SP 5 min
12. D.G.M. Ceder ChristenUnie 10 min
13. H.M. Krul CDA 8 min
14. C. (Christine) Teunissen PvdD 5 min
15. F.J.H. (Frederik) Jansen FVD 10 min

Vak K: Martin Bosma, Tom van der Lee.

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip / https://bit.ly/Arnews )
(Donatiealerts komen in beeld tijdens schorsingen & pauzes)

Bij de verkiezing van de Voorzitter gelden de regels voor het stemmen over personen uit het Reglement van Orde. Stemming over de kandidaten gebeurt met stembriefjes, die in een bus worden gedaan. De stemming is alleen geldig als er voldoende leden aan de stemming hebben meegedaan (minimaal 76 leden).

Stemopnemers
De Kamer benoemt vier leden als stemopnemers; zij tellen de stemmen. Het eerstbenoemde lid van de commissie van stemopnemers maakt de uitslag bekend. Stembriefjes kunnen ongeldig worden verklaard als deze niet goed zijn ingevuld. De stemming kan ook ongeldig worden verklaard als er meer stembriefjes in de bus worden gevonden dan dat er leden zijn.

Meerdere stemrondes
De stemmingen over kandidaten vinden plaats in een aantal stemrondes. De eerste stemming is vrij. Dat betekent dat op iedereen gestemd mag worden. Zelfs op Kamerleden die zich niet kandidaat hebben gesteld. Als na de eerste stemming niemand de volstrekte meerderheid heeft, vindt een tweede stemming plaats. Deze stemming is eveneens vrij. Indien ook bij de tweede stemming niemand de meerderheid van de stemmen verkrijgt, dan vindt een derde stemming plaats. Daarbij wordt gekozen uit de vier personen, die bij de tweede stemming de meeste stemmen hebben gekregen. Als er maar drie of vier kandidaten voor de eerste twee stemmingen waren, dan is de derde stemming tussen twee kandidaten die het hoogste aantal stemmen hebben behaald. Eventueel vindt een vierde stemming plaats tussen twee kandidaten.

Het lot
Als bij de vierde stemming beide kandidaten evenveel stemmen halen, beslist het lot. Om deze beslissing tot stand te brengen wordt een naambriefje uit de stembus getrokken. De persoon die daarop staat vermeld wordt Kamervoorzitter.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O