Jaco Geurts (CDA) kondigt vertrek aan

0
756

Ook Jaco Geurts (CDA) gaat de Tweede Kamer verlaten.

Een dag na het aangekondigde vertrek van Agnes Mulder verlaat de volgende CDA-volksvertegenwoordiger Tweede Kamer. Jaco Geurts heeft namelijk ook een functie elders weten te bemachtigen, en niet zomaar 1. Jaco verlaat zijn baan als volksvertegenwoordiger namelijk om waarnemend burgemeester van Maasdriel te worden. Het betreft een korte functie van een jaar, in een gemeente met amper 25.000 inwoners.

 

Hiermee is Geurts de 6de van de 15 verkozen voor het CDA verkozen volksvertegenwoordigers die de Kamer vroegtijdig verlaat.

De reacties om Twitter zijn dan ook (terecht) niet mals, Farid Azarkan (DENK) vraagt zich af of de CDA-ers zich ergens op aan het voorbereiden zijn.

CDA-collega’s Hoekstra en Heerma feliciteren hun collega direct via Twitter. Derk Boswijk vertelde dat hij verrast was door het besluit van Geurts, maar ook hij zou respect hebben voor de beslissing van Geurts, Jaco zit namelijk al 10 jaar in de Kamer.

 

De timing van deze beslissing is meer dan opmerkelijk, iets meer dan een week geleden deelde Marijke van Beukering (D66) mede dat zij haar Tweede Kamerzetel verruilt voor een functie als burgemeester in Nieuwegein en enkele dagen geleden kondigde Maarten Hijink (SP) aan dat ook hij de Tweede Kamer gaat verlaten.

De 3 coalitie-Kamerleden lijken dus allemaal eieren voor hun geld te kiezen na een rondje in de baantjescarrousel. Is de val van het Kabinet dan mogelijk toch nabij? Zal wel niet, want Rutte voorziet geen kabinetscrisis, alles gaat prima.

#functieelders