[LIVE] Debat over beëindigen onderhandelingen Landbouwakkoord – Tweede Kamer

0
149

Live: Debat over het beëindigen van de onderhandelingen over het Landbouwakkoord – Tweede Kamer.

Sprekerslijst:
1. C.A.M. van der Plas BBB 4 min
2. J.F. Klaver GroenLinks 4 min
3. A.H. Kuiken PvdA 4 min
4. T.C. (Tjeerd) de Groot D66 4 min
5. W.R. van Haga Groep Van Haga 4 min
6. E. Ouwehand PvdD 4 min
7. E. Boutkan Volt 4 min
8. A.A.H. van Campen VVD 4 min
9. P.H. Omtzigt Omtzigt 4 min
10. P.A. Grinwis ChristenUnie 4 min
11. R. Bisschop SGP 4 min
12. E.C. Vedder CDA 4 min
13. A. Kops PVV 4 min
14. S.M. Beckerman SP 4 min
15. D.J. Eppink JA21 4 min
16. N. Gündogan Gündogan 4 min
17. P. van Houwelingen FVD 4 min

Voorzitter: Vera Bergkamp.
Bewindspersonen: Piet Adema – Minister LNV &
Christianne van der Wal-Zeggelink – Natuur en Stikstof.

De Tweede Kamer debatteert op 29 juni over het beëindigen van de onderhandelingen over het Landbouwakkoord. De ministers Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Christianne van der Wal-Zeggelink van Natuur en Stikstof komen hiervoor naar de Kamer.

De minister en verschillende partijen, onder meer boeren- en milieuorganisaties, supermarkten en banken, praatten sinds december 2022 over de toekomst van de landbouw tot 2040. Het gaat over de veranderingen waarmee de stikstofuitstoot in 2030 gehalveerd kan worden en klimaat- en waterdoelen gehaald kunnen worden. LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland) stapte op dinsdag 20 juni 2023 uit de onderhandelingen. LTO vindt dat er onvoldoende stappen gezet zijn om de boeren perspectief te bieden.

Jonge boeren
Minister Adema schrijft hierover in een brief aan de Tweede Kamer van 23 juni: “Tot mijn spijt heeft LTO medegedeeld niet meer deel te nemen aan de onderhandelingen. Dat betekent dat het proces om te komen tot een Landbouwakkoord eindigt. Dit raakt in het bijzonder de jonge boeren. Voor hen had het Landbouwakkoord de benodigde stip aan de horizon en ondersteuning kunnen bieden. Het kabinet zal zich ook de komende periode hiervoor sterk blijven maken.”

Vervolgtraject
Minister Piet Adema vervolgt in zijn brief: “Gezien de nu ontstane situatie heeft het kabinet zich beraden op het vervolgtraject. Daarbij zal het kabinet uiteraard ook bezien in hoeverre de inhoud van het concept-Landbouwakkoord wordt betrokken bij het toekomstige landbouwbeleid.”

Rapport Remkes
Johan Remkes presenteerde in oktober 2022 het rapport ‘Wat wel kan: uit de impasse en een aanzet voor perspectief’. Remkes hield in de zomer van 2022 gesprekken met het kabinet, medeoverheden, de agrarische sector en andere belanghebbende organisaties. Doel van de gesprekken was om weer tot een verstandhouding te komen waarbij een duurzame toekomst voor agrarische ondernemer en het landelijke gebied centraal staan. In het rapport staat de aanbeveling om een Landbouwakkoord te sluiten.

————————————
Laatste video’s:
Caroline van der Plas ‘Ik word er schijtziek van, we maken mensen helemaal gek met deze polarisatie’ youtu.be/IhFrby8Bk9w

Martin Bosma neemt afscheid ‘Ik wens iedereen het allerbeste en zal u allemaal missen’ – youtu.be/Ls7uC-ZmWfc

Rondetafelgesprek over versterking weerbaarheid democratie (Partijverbod) youtube.com/live/3-ssjP3P0kA

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O