[LIVE] Verantwoordingsdebat over het jaar 2023 – Tweede Kamer

0
89

Live: Verantwoordingsdebat over het jaar 2023 – Tweede Kamer.

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 29 mei over de verantwoordingsstukken van 2023. Hiervoor komen demissionair minister-president Mark Rutte en minister Steven van Weyenberg van Financiën naar de Kamer.

Sprekerslijst:
1. J.H. de Vree PVV 8 min
2. E. Heinen VVD 7 min
3. T.M.T. van der Lee GroenLinks-PvdA 7 min
4. J.C. Sneller D66 6 min
5. Y.J. van Hijum NSC 7 min
6. I. (Inge) van Dijk CDA 6 min
7. H. Vermeer BBB 6 min
8. P.A. Grinwis ChristenUnie 5 min
9. J.P. Dijk SP 6 min
10. P. van Houwelingen FVD 5 min
11. A.J. Flach SGP 5 min
12. B.J. Eerdmans JA21 5 min

Vak K: Minister-president Mark Rutte & Minister van Financiën Steven van Weyenberg.
Voorzitter: Martin Bosma.

Steun Arnews ▶ https://bit.ly/Arnews

Het plenaire debat volgt op Verantwoordingsdag, dit jaar op woensdag 15 mei. Kamervoorzitter Martin Bosma nam op deze dag de jaarverslagen van het rijk en de ministeries over 2023 in ontvangst van demissionair minister Van Weyenberg van Financiën. In deze stukken staat hoeveel geld er is uitgegeven en waaraan. Ook staat erin of de doelen in het afgelopen jaar zijn waargemaakt. Op de agenda van het Verantwoordingsdebat staat het overkoepelende jaarverslag en het rapport van de Algemene Rekenkamer. In de weken na het Verantwoordingsdebat worden de afzonderlijke jaarverslagen in commissieverband behandeld.

V-100
Op maandag 27 mei vond de zogenaamde V-100 plaats. De V staat voor verantwoording en het getal 100 staat voor de honderd burgers die worden uitgenodigd door de Kamer om de jaarverslagen van de ministeries kritisch te bekijken. Dit jaar waren mkb’ers uitgenodigd om deel te nemen aan de V-100. De deelnemers aan de V-100 keken mee naar de verantwoording die het kabinet heeft afgelegd over het gevoerde beleid in 2023. De mkb’ers hebben vragen voorbereid over de verantwoordingsstukken die Kamerleden kunnen stellen in het Verantwoordingsdebat.

Wat gebeurt er met jouw belastinggeld?
Alle Nederlanders betalen belasting. Elke politieke partij heeft andere ideeën over hoe de overheid dat belastinggeld moet uitgeven. Dus door op een politieke partij te stemmen, kunnen mensen laten zien waar ze willen dat hun belastinggeld naartoe gaat. De partijen die in de regering komen, maken de rijksbegroting. Daarin staat hoe ze het belastinggeld verdelen. De Tweede Kamer controleert de regering, en komt ook zelf met ideeën. Daarvoor zijn allerlei vaste momenten in het jaar: Prinsjesdag, de voorjaars- en najaarsnota en Verantwoordingsdag.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan.
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar blijf bij het onderwerp van het debat en hou het netjes!

Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen.
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O