Aukje de Vries niet gediend van uitspraken Jimmy Dijk ‘Moet dit echt op deze manier?’ – Tweede Kamer

0
102

Tijdens een interruptiedebat tussen Jimmy Dijk (SP) en Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) stelt Dijk kritische vragen over de tevredenheid van De Vries met de Stichting Gelijkwaardig Herstel en hun werkwijze. Dijk vraagt waarom de Commissie Werkelijke Schade pas na vier jaar een heroverweging maakt en waarom het lijkt alsof de overheid niet hetzelfde kan bereiken als de stichting. Hij uit zijn twijfels over mogelijke politieke onwil of tegenwerking van de staatssecretaris.

Deze uitspraken worden niet goed ontvangen door De Vries, die duidelijk laat merken dat de insinuaties van Dijk haar verkeerd vallen. De discussie benadrukt de gespannen verhoudingen en de verschillen van inzicht tussen de SP en de staatssecretaris over de aanpak en afhandeling van de toeslagenaffaire.

Spreker: Aukje de Vries – Staatssecretaris Financiën.
Interrupties door: Jimmy Dijk – Socialistische Partij.
Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Aukje de Vries – Staatssecretaris Toeslagen en Douane & Franc Weerwind – Minister voor Rechtsbescherming.
Fragmenten uit: Debat over het proces van afhandeling van compensatie van aanvullende werkelijke schade in de toeslagenaffaire 13 juni ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Debat terugkijken: youtu.be/1cmH8hJ8Vsg
————————————
Disclaimer
Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan.
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar blijf bij het onderwerp van het debat en hou het netjes!

Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen.
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

BRON: Tweedekamer.nl
————————————