Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus – Tweede Kamer

0
886

Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus

16 september 2021

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 16 september vanaf 11.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Op woensdag 15 september kregen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp. Het debat is live volgen via deze site en de app Debat Direct.

https://youtube.com/arnewsnl/live

Voor het debat komen naar verwachting demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid naar de Kamer. De Kamerleden spreken onder meer over de versoepelingen die aangekondigd zijn tijdens de persconferentie van het kabinet op 14 september.

Sprekerslijst:

Naam: Fractie: Spreektijd:

1. A. (Aukje) de Vries VVD 5 min

2. J.M. Paternotte D66 5 min

3. G. Wilders PVV 5 min

4. J.A.M.J. van den Berg CDA 5 min

5. H.P.M. Hijink SP 5 min

6. A.H. Kuiken PvdA 5 min

7. E.M. Westerveld GroenLinks 5 min

8. E.M. van Esch PvdD 5 min

9. M.H. Bikker ChristenUnie 5 min 10.

Nog niet bekend FvD

11. N. Gündogan Volt 5 min

12. Nog niet bekend JA21

13. C. Stoffer SGP 5 min

14. T. Kuzu DENK 5 min

15. N.L. den Haan Fractie Den Haan 5 min

16. C.A.M. van der Plas BBB 5 min

17. S.H. Simons BIJ1 5 min

18. W.R. van Haga Groep Van Haga 2.5 min

Technische briefing

Op woensdag 15 september kregen Kamerleden een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De briefing aan de leden van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werd verzorgd door Bart-Jan Kullberg (Voorzitter van de Gezondheidsraad), Marcel van Raaij (Programmadirecteur COVID-19 vaccinatieprogramma van het RIVM) en Jaap van Dissel (Directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM).

Presentaties

 

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.