Henk Vermeer ‘Welk rapportcijfer geeft u aan uzelf?’ v Joost Sneller – Voorjaarsnota Tweede Kamer

0
131

Tijdens het debat over de Voorjaarsnota 2024 neemt Joost Sneller (D66) het woord en richt hij zich op de problematiek van armoede, met name onder kinderen. Sneller benadrukt het belang van effectieve maatregelen om armoede te bestrijden en benadrukt de noodzaak van een inclusieve samenleving waar niemand wordt buitengesloten.

Henk Vermeer (BBB) grijpt de gelegenheid aan om Sneller te bevragen over de effectiviteit van de huidige coalitie. “Welk rapportcijfer geeft u aan uzelf en de huidige coalitie, gezien de voorspellingen nu gunstiger lijken uit te komen dan bij de vorige coalitie?” vraagt Vermeer. Hij benadrukt dat de nieuwe cijfers een rooskleuriger beeld schetsen dan eerder werd verwacht en vraagt Sneller om zelfreflectie.

Eelco Heinen (VVD) volgt met een vervolginterruptie en richt zich op de financiële aspecten van de Voorjaarsnota. Hij vraagt hoe Sneller kijkt naar de doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB), waarin staat dat het begrotingstekort boven de 3% uitkomt, een overschrijding van de Europese norm. Heinen benadrukt de noodzaak van een verantwoord financieel beleid en vraagt Sneller naar zijn visie.

Sneller erkent de zorgen van zijn collega’s en benadrukt het belang van zowel sociaal als financieel verantwoord beleid. Hij stelt dat de coalitie hard werkt aan maatregelen om armoede te bestrijden en tegelijkertijd de financiële stabiliteit te waarborgen.

Spreker: Joost Sneller D66.
Interrupties door: Henk Vermeer – Boer Burger Beweging & Eelco Heinen – VVD.
Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Minister Steven van Weyenberg & Staatssecretaris Marnix van Rij, Financiën.
Fragmenten uit: Debat over de voorjaarsnota 2024 4 juni ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

De Voorjaarsnota bevat een bijgewerkte versie van de begroting voor 2024. De nota geeft een overzicht van de uitgaven en inkomsten van het Rijk en er staat in of dit in lijn is met wat er in de begroting is afgesproken door de ministeries. Meevallers, tegenvallers en beleidswijzigingen gedurende het begrotingsjaar leiden tot veranderingen in de lopende begroting. Deze worden verwerkt in de zogenoemde suppletoire begrotingswetten.
Debat terugkijken: youtu.be/wESQ3FczrGY

————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan.
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar blijf bij het onderwerp van het debat en hou het netjes!

Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen.
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

BRON: Tweedekamer.nl
————————————