Live: Algemene Financiële Beschouwingen (inclusief 36 410-IX Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2024) (antwoord 1e termijn + rest) – Tweede Kamer.
Sprekerslijst:
1. A.P.C. (Tony) van Dijck PVV 20 min
2. E. Heinen VVD 20 min
3. M.Ö. Alkaya SP 10 min
4. S.P.R.A. van Weyenberg D66 17 min
5. I. (Inge) van Dijk CDA 12 min
6. T.M.T. van der Lee GroenLinks 22 min
7. P.A. Grinwis ChristenUnie 12 min
8. F.J.H. Jansen FVD 15 min
9. C.A.M. van der Plas BBB 5 min
10. D.J. Eppink BBB 10 min
11. C. Stoffer SGP 10 min
12. L.A.J.M. Dassen Volt 10 min
13. B.J. Eerdmans JA21 8 min
14. W.R. van Haga Groep Van Haga 6 min
15. O.R. Ephraim Ephraim 10 min
Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip
(Donatiealerts komen in beeld tijdens schorsingen & pauzes)
Debat over financiële plannen voor 2024
Het demissionaire kabinet heeft op Prinsjesdag de plannen voor 2024 gepresenteerd. Wat vindt de Tweede Kamer daarvan? Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober debatteren de Kamerleden over de financiële kant van de plannen.
Het debat over de financiën wordt ook de Algemene Financiële Beschouwingen (AFB) genoemd. Deze gaan over de rijksbegroting en de Miljoenennota die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. De Kamerleden gaan in debat met demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag. In de plannen staat onder andere dat er geld gaat naar armoedebestrijding en gelijke kansen in het onderwijs. Ook is er geld voor wonen, klimaatverandering en het leger.
Debat over besteding belastinggeld
Het debat duurt twee dagen en begint op woensdag 4 oktober met de inbreng van Kamerleden. Zij brengen het standpunt van hun partij naar voren over waar het belastinggeld aan besteed moet worden volgend jaar. Vervolgens geven de demissionair minister en demissionair staatsecretaris van het ministerie van Financiën hier antwoord op. Daarna volgt een tweede ronde waarin de Kamerleden moties kunnen indienen als ze willen dat er ergens meer of minder geld aan wordt besteed. Dat kan bijvoorbeeld gaan over het terugdraaien van geplande bezuinigingen. De Kamer kan voor of tegen zo’n motie stemmen.
Begrotingen van ministeries
Na de Algemene Financiële Beschouwingen volgt de behandeling van de afzonderlijke begrotingen van de ministeries. Lees meer over de stappen van de begroting, van het maken en presenteren van de begroting tot aan het terugkijken of de doelen bereikt zijn.
——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.
In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.
NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).
EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.
Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer
Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O