[LIVE] Beëdiging nieuwe Kamerleden – Tweede Kamer

0
135

Live: Beëdiging nieuwe Kamerleden – Tweede Kamer.

Op woensdag 6 december wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd. 150 Kamerleden worden vanaf 13.00 uur beëdigd.

Ook live op https://twitch.tv/arnews

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip / https://bit.ly/Arnews )
(Donatiealerts komen in beeld tijdens schorsingen & pauzes)

Agenda:
13:00 Beëdiging tijdelijk Voorzitter
13:05 Beëdiging van de overige leden
13:45 Vaststellen van de profielschets voor de functie van Voorzitter van de Tweede Kamer
13:50 Regeling van werkzaamheden

Roelien Kamminga (VVD) treedt op als tijdelijk Kamervoorzitter. Zij wordt als eerste beëdigd, dan volgen de andere 149 Kamerleden. Zij leggen de eed of verklaring en belofte af. Dit gebeurt op alfabetische volgorde.

Profielschets Kamervoorzitter
De eerste taak die de nieuwe Kamerleden op zich nemen, is het vaststellen van de definitieve profielschets voor de nieuwe Voorzitter die zij uit hun midden kiezen. Zodra de Kamer over de profielschets heeft besloten, wordt de kandidaatstelling voor het Kamervoorzitterschap opengesteld. In een plenaire vergadering op een later moment mogen de kandidaten hun motivatie onderbouwen. Andere leden kunnen de kandidaten bevragen over de kandidatuur. Daarna volgt een stemming.

Agenda vaststellen
De eerste vergaderdag van de nieuwe Tweede Kamer wordt afgerond met een regeling van werkzaamheden. Daarin stellen de Kamerleden de agenda voor de komende periode vast.

Publieke tribune vol
Vanwege de grote belangstelling op deze dag is er geen plaats meer voor bezoekers op de publieke tribune. Er is een zaal beschikbaar waar bezoekers de vergadering op een scherm kunnen volgen.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O