Live: Debat over de planning van Belastingdienst inzake de afhandeling van de Toeslagenaffaire (toeslagenschandaal) – Tweede Kamer.
De Tweede Kamer debatteert op 7 maart over de afhandeling van de toeslagenaffaire. Staatssecretaris voor Toeslagen en Douane, Aukje de Vries, komt hiervoor naar de Kamer.
Sprekerslijst Toeslagendebat:
1. F. Azarkan DENK 4 min
2. R.M. Leijten SP 4 min
3. H. Kat D66 4 min
4. M.L.J. Paul VVD 4 min
5. P.H. Omtzigt Omtzigt 2 min
6. I. (Inge) van Dijk CDA 4 min
7. T.M.T. van der Lee GroenLinks 4 min
8. C. Stoffer SGP 4 min
9. P.A. Grinwis ChristenUnie 4 min
10. M. de Graaf PVV 4 min
11. H. Nijboer PvdA 4 min
12. P. van Houwelingen FVD 4 min
Voorzitter: Vera Bergkamp.
Vak K: Aukje de Vries – Staatssecretaris Toeslagen en Douane.
Duizenden ouders werden door de Belastingdienst ten onrechte aangewezen als fraudeur, waardoor ze veel geld terug moesten betalen en soms ook boetes opgelegd kregen. Voor veel ouders leidde dat tot grote schulden. Het kabinet wil de gedupeerden van de toeslagenaffaire zo snel mogelijk helpen, maar er is nog tot eind 2025 nodig om het traject voor de ouders grotendeels af te kunnen ronden.
Planning Belastingdienst
Volgens de planning van de Belastingdienst voor de afhandeling van de toeslagenaffaire moeten eind 2023 de achterstanden op de bezwaar-, Commissie Werkelijke Schade- en hersteldossiers kunnen zijn weggewerkt. Op 1 januari 2024 moet meer dan 90 procent van de publieke en private schulden afgehandeld zijn voor de gedupeerde ouders die hun compensatie vóór 1 september 2023 hebben ontvangen.
Versnellen
Het kabinet wil versnellen, zodat ouders zo snel mogelijk financieel kunnen herstellen. Als gevolg daarvan moet de dienstverlening aan (mogelijk) gedupeerden gerichter worden en het aantal contactmomenten in veel gevallen naar beneden worden bijgesteld. In de meest recente voortgangsreportage leest u meer over maatregelen die het kabinet treft om de afhandeling voor ouders sneller te kunnen laten verlopen. Tijdens het debat komen de maatregelen en de haalbaarheid van de planning aan bod.
————————————
Laatste video’s:
Debat over het NPLG en de Stikstofproblematiek, Stikstofdebat https://youtube.com/live/NIkqlS7hg38
Alexandra van Huffelen beweert dat ze moest instemmen om mee te kunnen blijven praten https://youtu.be/aEQp_p0EaWs
Pieter Omtzigt & Renske Leijten confronteren Alexandra van Huffelen met buitenspel zetten Kamer youtu.be/XH82PG02Xo8
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.
In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.
NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).
EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.
Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer
Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O