[LIVE] Debat over Regeringsverklaring Kabinet Schoof 1 (deel 2/2) – Tweede Kamer

0
63

Live: Debat over Regeringsverklaring Kabinet Schoof 1 (Beantwoording Kabinet + rest – Tweede Kamer

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 3 en donderdag 4 juli met Minister-president Schoof over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet, dat op dinsdag 2 juli is beëdigd.

Het debat over de regeringsverklaring vindt op woensdag 3 en donderdag 4 juli plaats in de Tweede Kamer. De minister-president legt aan het begin van dit plenaire debat de regeringsverklaring af. Hij presenteert het nieuwe kabinet en geeft een uiteenzetting over het te voeren kabinetsbeleid. Kamerleden gaan daar vervolgens over in debat met de minister-president. Alle ministers en staatssecretarissen zijn bij het debat aanwezig, maar voeren niet het woord.

Sprekerslijst:
1. F.C.G.M. Timmermans GroenLinks-PvdA 20 min
2. G. Wilders PVV 25 min
3. R.A.A. Jetten D66 15 min
4. D. Yesilgöz-Zegerius VVD 20 min
5. H. Bontenbal CDA 15 min
6. P.H. Omtzigt NSC 20 min
7. J.P. Dijk SP 15 min
8. C.A.M. van der Plas BBB 15 min
9. S.R.T. van Baarle DENK 10 min
10. E. Ouwehand PvdD 10 min
11. T.H.P. Baudet FVD 10 min
12. C. Stoffer SGP 10 min
13. M.H. Bikker ChristenUnie 10 min
14. L.A.J.M. Dassen Volt 10 min
15. B.J. Eerdmans JA21 10 min

Voorzitter: Martin Bosma.
Vak K: Het voltallige nieuwe Kabinet.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Steun Arnews ▶ https://bit.ly/Arnews

Minister-president Schoof legt de regeringsverklaring af bij de aanvang van het debat. Hij presenteert het nieuwe kabinet en geeft een uiteenzetting over het te voeren kabinetsbeleid. Kamerleden gaan daar vervolgens met hem over in debat. Alle ministers en staatssecretarissen zijn aanwezig, maar voeren niet het woord.

Eerste ronde
Het debat is over twee dagen verspreid. Op de woensdag is er, naast de regeringsverklaring, een eerste debatronde waarin de Kamerleden vragen stellen aan het kabinet en in debat gaan met elkaar. Op donderdag beantwoordt de minister-president de vragen en volgt nog een vraag- en antwoordronde.

Verkiezingen
Het debat over de regeringsverklaring is het eerste van het nieuwe kabinet, dat op 2 juli is beëdigd. Het is tot stand gekomen na de verkiezingen van 22 november 2023.

Bordesscène
Op dinsdag 2 juli volgt de beëdiging van het nieuwe kabinet. Dit gebeurt ten overstaan van de koning in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De bijeenkomst wordt afgesloten met de traditionele bordesscène: de koning gaat met alle nieuwe bewindspersonen op de foto.

——————————-
Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma heeft op maandag 1 juli het eindverslag van formateur Richard van Zwol in ontvangst genomen.

Eerder op de dag hield het nieuwe kabinet een constituerend beraad. Dit kan worden gezien als de oprichtingsvergadering van het kabinet. Na de overhandiging van het eindverslag van Van Zwol aan de Kamervoorzitter volgden er op 1 juli nog twee momenten: de aanbieding van het eindverslag door de formateur aan de koning en een kennismaking tussen de beoogd minister-president en de koning.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan.
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar blijf bij het onderwerp van het debat en hou het netjes!

Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen.
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O