Pieter Omtzigt over Compensatie van schade Toeslagenaffaire – Toeslagendebat Tweede Kamer

0
93

Bijdrage Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) bij het debat over het proces van afhandeling van compensatie van aanvullende werkelijke schade in de toeslagenaffaire. Omtzigt stelt dat de commissie van werkelijke schade eerder een commissie van werkelijke schande is geworden en vraagt het demissionaire Kabinet wat zij nog denkt te kunnen doen in haar laatste 3 weken.

Omtzigt wordt tijdens zijn bijdrage meermaals geïnterrumpeerd, door zijn Ambtsgenoten;
Jimmy Dijk (SP) uit zijn wantrouwen in de huidige aanpak van het Kabinet en stelt voor om met een groep Kamerleden en gedupeerden samen te komen om een geschikte oplossing te vinden. Omtzigt erkent dat dit een constructieve bijdrage kan zijn, maar benadrukt dat het de taak van het Kabinet is om te regeren, niet die van de Kamer. Hij geeft echter aan open te staan voor een overleg in september om de voortgang te bespreken.

Stephan van Baarle (DENK) vraagt Omtzigt of de afhandeling van de toeslagenaffaire binnen de afspraken van het hoofdlijnenakkoord valt en of er onbeperkte financiële middelen beschikbaar zijn voor de compensatie. Omtzigt verduidelijkt dat er inderdaad ruime middelen beschikbaar zijn, maar dat het niet om een ongelimiteerde blanco cheque kan gaan. Er moeten grenzen gesteld worden aan de uitgaven om de zaak beheersbaar te houden.

Henk Vermeer (BBB) uit zijn zorgen over het betrekken van de gedupeerde ouders bij het proces, aangezien het moeilijk is om iedereen tevreden te stellen. Omtzigt benadrukt echter dat de betrokkenheid van de ouders cruciaal is voor een rechtvaardige afhandeling van de compensatie. Hij vindt dat hun ervaringen en inzichten essentieel zijn voor het vinden van een passende oplossing.

Bekijk deze video om een diepgaand inzicht te krijgen in de standpunten en discussiepunten rond de compensatie voor gedupeerden van de toeslagenaffaire en de rol van het Kabinet en de Kamer in dit proces.

Spreker: Pieter Omtzigt – Nieuw Sociaal Contract.
Interrupties door: Jimmy Dijk (SP), Stephan van Baarle (DENK), Inge van Dijk (CDA), Henk Vermeer (BBB), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Luc Stultiens (GL-PvdA), Roelien Kamminga (VVD).
Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Aukje de Vries – Staatssecretaris Toeslagen en Douane & Franc Weerwind – Minister voor Rechtsbescherming.
Fragmenten uit: Debat over het proces van afhandeling van compensatie van aanvullende werkelijke schade in de toeslagenaffaire 13 juni ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Debat terugkijken: youtu.be/1cmH8hJ8Vsg
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan.
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar blijf bij het onderwerp van het debat en hou het netjes!

Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen.
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

BRON: Tweedekamer.nl
————————————