Tony van Dijck (PVV) onder Vuur ‘U laat de mensen keihard in de steek’ – Voorjaarsnota Tweede Kamer

0
105

Tijdens het debat over de Voorjaarsnota 2024 wordt Tony van Dijck (PVV) geconfronteerd met kritische vragen en opmerkingen van diverse oppositieleden. De discussie begint met Joost Sneller (D66), die aan van Dijck vraagt of hij bereid is om tijdens dit debat te luisteren naar de nieuwe oppositie en hierdoor mogelijk tot nieuwe inzichten te komen.

Jimmy Dijk (SP) richt zijn kritiek op de miljardenbezuinigingen op de zorg en vraagt hoe van Dijck deze bezuinigingen kan verantwoorden terwijl de zorgsector al onder druk staat. Inge van Dijk (CDA) sluit zich hierbij aan en vraagt hoe de PVV het maatschappelijke middenveld denkt te motiveren als er zoveel wordt afgenomen. Zij benadrukt de noodzaak van steun voor maatschappelijke organisaties die nu geconfronteerd worden met bezuinigingen.

Tom van der Lee (GL-PvdA) vraagt naar de toegezegde verhoging van het minimumloon en wil weten hoe de PVV deze belofte zal waarmaken. Dit onderwerp roept sterke reacties op vanuit de oppositie, die aandringen op duidelijkheid over de uitvoering van deze belofte. Van der Lee wijst op de urgentie van deze maatregel voor veel werkende Nederlanders die moeite hebben om rond te komen.

Doğukan Ergin (DENK) stelt een kritische vraag over de politieke integriteit van de PVV en vraagt waarom de partij haar beloftes heeft weggegeven. Ergin uit zijn zorgen over de concessies die de PVV lijkt te hebben gedaan en vraagt zich af hoe de partij haar achterban kan geruststellen.

Laurens Dassen (Volt) brengt het initiatief voor schoolmaaltijden ter sprake en vraagt of de PVV bereid is om dit initiatief doorgang te laten vinden. Hij benadrukt het belang van goede voeding voor schoolkinderen en wil weten of de PVV dit initiatief zal steunen.

Het debat over de Voorjaarsnota 2024 toont de uiteenlopende visies en prioriteiten van de politieke partijen in Nederland. Terwijl Tony van Dijck de standpunten van de PVV verdedigt, blijven de oppositieleden aandringen op meer duidelijkheid en concrete oplossingen voor de uitdagingen waar het land voor staat. De verschillende vragen en kritieken benadrukken de complexe politieke en sociale kwesties die momenteel spelen in Nederland.

Spreker: Tony van Dijck – Partij voor de Vrijheid.
Interrupties door: Joost Sneller D66, Jimmy Dijk, Inge van Dijk CDA, Tom van der Lee GroenLinks-PvdA, Doğukan Ergin DENK, Laurens Dassen Volt.
Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Minister Steven van Weyenberg & Staatssecretaris Marnix van Rij, Financiën.
Fragmenten uit: Debat over de voorjaarsnota 2024 4 juni ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

De Voorjaarsnota bevat een bijgewerkte versie van de begroting voor 2024. De nota geeft een overzicht van de uitgaven en inkomsten van het Rijk en er staat in of dit in lijn is met wat er in de begroting is afgesproken door de ministeries. Meevallers, tegenvallers en beleidswijzigingen gedurende het begrotingsjaar leiden tot veranderingen in de lopende begroting. Deze worden verwerkt in de zogenoemde suppletoire begrotingswetten.
Debat terugkijken: youtu.be/wESQ3FczrGY

————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan.
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar blijf bij het onderwerp van het debat en hou het netjes!

Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen.
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

BRON: Tweedekamer.nl
————————————