[22:00] Debat over prijsplafond energie kleinverbruikers (beantw. Rob Jetten) – Tweede Kamer 2/2

0
186

Live vanaf +:- 22:00: Debat over prijsplafond energie kleinverbruikers (Negende incidentele suppletoire begroting inzake tijdelijk prijsplafond energie voor kleinverbruikers (beantwoording Rob Jetten + tweede termijn) – Tweede Kamer.

De Tweede Kamer zet op woensdag 30 november het plenaire debat voort over het tijdelijke prijsplafond op energie dat geldt voor kleinverbruikers. De minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, komt hiervoor naar de Kamer.

De eerste termijn van het plenaire debat vond plaats op dinsdag 22 november. Op woensdag 30 november beantwoordt minister Jetten de vragen van woordvoerders van de fracties en wordt het debat voortgezet.

Eerste termijn kamer terugkijken (22 nov ’22) ▶ https://youtu.be/PwKNKtLmyzA

Sprekerslijst (eerste termijn):
1. A. Kops PVV 5 min
2. P.H. Omtzigt Omtzigt 10 min
3. P.A. Grinwis ChristenUnie 7 min
4. R.M. Leijten SP 4 min
5. S.C. Kröger GroenLinks 6 min
6. H. Bontenbal CDA 3 min
7. C.A.M. van der Plas BBB 6 min
8. S.P.A. Erkens VVD 3 min
9. R.H. (Romke) de Jong D66 5 min
10. Thijssen PVDA ? min

? C. Stoffer SGP 5 min

Bewindspersonen: Rob Jetten – Minister voor Klimaat en Energie.
Voorzitter: ?.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Incidentele suppletoire begroting
Op 7 oktober heeft minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK), mede namens minister Jetten, de negende incidentele suppletoire begroting van het ministerie van EZK voor 2022 aangekondigd. Een suppletoire begroting is een voorstel om de lopende begroting te wijzigen en wordt ingediend als wetsvoorstel. Deze wijziging gaat over het instellen van een tijdelijk prijsplafond op energie voor kleinverbruikers.

Tijdelijk prijsplafond
Minister Jetten maakte vorige maand bekend dat er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond op energie gaat gelden voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Voor november en december ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand.

—————-
Laatste video’s:
Thierry Baudet ‘Blessuretijd van de Vrijheid – Ons leven wordt steeds verder beheerst’ https://youtu.be/xSBfi9_g5fA

Thierry Baudet ‘Misschien is de natuur wel veel sterker dan wij steeds denken’ v Lammert van Raan https://youtu.be/u-i5PrTZmSs

Léon de Jong ‘Nederlanders zijn de ene na de andere crisis ingeduwd, Alles moet kapot’ https://youtu.be/UEv1G81FsVA

Caroline van der Plas wil debat over lekken uit Kabinet ‘We worden voor het lapje gehouden’ https://youtu.be/0-PbwVbj7u0
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Twitter, korte filmpjes ▶ https://twitter.com/ArnewsNL
Studio Arnews: https://twitter.com/ARnewsNL/status/1414888881619709975
Arnews steunen: https://arnews.nl/steun-arnews/

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O