Live: Tiende incidentele suppletoire begroting inzake regelingen in verband met hoge Energieprijzen (Debat over realisatie van prijsplafond energie) – Tweede Kamer.
Sprekerslijst:
1. R.M. Leijten SP 15 min
2. A. Kops PVV 10 min
3. H. Bontenbal CDA 10 min
4. C.A.M. van der Plas BBB 10 min
5. P.A. Grinwis ChristenUnie 5 min
6. T.M.T. van der Lee GroenLinks 5 min
7. P.H. Omtzigt Omtzigt 15 min
8. S.P.A. Erkens VVD 8 min
9. R.M. Boucke D66 6 min
10. J. Thijssen PvdA 6 min
Bewindspersonen: Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.
Voorzitter: Roelien Kamminga
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer
Te behandelen zaken:
Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII) voor het jaar 2022 (Tiende incidentele suppletoire begroting inzake regelingen in verband met hoge energieprijzen) (36252)
De Tweede Kamer voert op woensdag 14 december een debat over regelingen in verband met de hoge energieprijzen. Naar verwachting komt minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat hiervoor naar de Kamer.
Incidentele suppletoire begroting
Op 17 november heeft minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de tiende incidentele suppletoire begroting van het ministerie van EZK voor 2022 aangekondigd. Een suppletoire begroting is een voorstel om de lopende begroting te wijzigen en wordt ingediend als wetsvoorstel. Deze wijziging gaat over het vrijmaken van geld om het prijsplafond te kunnen realiseren.
Voorschot op subsidies
Om het voorgenomen prijsplafond op 1 januari in te voeren, is er haast met het behandelen van de tiende incidentele suppletoire begroting. In dit deel van de begroting ligt de focus op het vergroten van het subsidiair budget voor energiebedrijven. De energiebedrijven moeten uiterlijk op 15 december een voorschot op de te verlenen subsidie ontvangen, om het prijsplafond tijdig in werking te kunnen laten treden.
Prijsplafond voor kleinverbruikers
Het prijsplafond voor kleinverbruikers, waar de negende incidentele suppletoire begroting over ging, wordt op dit moment uitgewerkt. Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal de Kamer later in december informeren over de definitieve uitwerking van het prijsplafond.
—————-
Laatste video’s:
Roelof Bisschop vraagt Mark Rutte te reflecteren op niet uitvoeren aangenomen motie Europese ID https://youtu.be/-5PwKAvmxKM
Oppositie is het zat: ‘Coalitieslaven maken Tweede Kamer tandeloos’ – Aanvraag interpellatie-Leijten https://youtu.be/nc7GhukEqGs
Oppositieleden stellen taak als controlerend Kamerlid niet te kunnen uitoefenen – Pensioendebat https://youtu.be/uD09fQZu-EQ
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek
Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
Twitter, korte filmpjes ▶ https://twitter.com/ArnewsNL
Studio Arnews: https://twitter.com/ARnewsNL/status/1414888881619709975
Arnews steunen: https://arnews.nl/steun-arnews/
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.
In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.
NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).
EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.
Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer
Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O