[LIVE] Debat over ontwikkelingen rondom Coronavirus – Coronadebat Tweede Kamer

0
750

Live: Debat over ontwikkelingen rondom Coronavirus – Coronadebat Tweede Kamer.

Kamerleden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) debatteren op donderdag 15 december vanaf 13.00 uur over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Sprekerslijst:
Judith Tielen VVD,
Wybren van Haga,
Pepijn van Houwelingen FVD,
Fleur Agema PVV,
Maarten Hijink SP,
Wieke Paulusma D66,
Joba van den Berg CDA,
Spreektijd per fractie maximaal 6 minuten

Bewindspersonen: Ernst Kuipers, Minister VWS
Voorzitter: Judith Tielen
Locatie: Wttewaall van Stoetwegenzaal
Commissie: Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Debat
Voor het commissiedebat komt naar verwachting minister Ernst Kuipers van VWS naar de Kamer. Op de agenda staat onder meer de brief die de minister op 18 november naar de Kamerleden stuurde. In deze brief gaat Kuipers onder meer in op de stand van zaken rond de vaccinaties, het monitoren van het virus, het optimaliseren van de ziekenhuiszorg en onderzoek naar de meerwaarde van luchtreinigers.

Technische briefing
De technische briefing aan de leden van de commissie voor VWS vond plaats op dinsdag 13 december. De briefing werd verzorgd door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM, en Jolande Sap, voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT).

—————-
Laatste video’s:
Roelof Bisschop vraagt Mark Rutte te reflecteren op niet uitvoeren aangenomen motie Europese ID https://youtu.be/-5PwKAvmxKM

Oppositie is het zat: ‘Coalitieslaven maken Tweede Kamer tandeloos’ – Aanvraag interpellatie-Leijten https://youtu.be/nc7GhukEqGs

Oppositieleden stellen taak als controlerend Kamerlid niet te kunnen uitoefenen – Pensioendebat https://youtu.be/uD09fQZu-EQ

————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Twitter, korte filmpjes ▶ https://twitter.com/ArnewsNL
Studio Arnews: https://twitter.com/ARnewsNL/status/1414888881619709975
Arnews steunen: https://arnews.nl/steun-arnews/

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O