Attje Kuiken ‘Wetsvoorstel is controversieel verklaard’ – Stemming Coronatoegangsbewijzen gaat fout

0
748

Stemming Wetsvoorstel verbreding inzet Coronatoegangsbewijzen gaat fout. Wetsvoorstel wordt controversieel verklaard, of toch niet? Jan Paternotte corrigeert. Samenvatting van relevante fragmenten.

Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met uitbreiding van de tijdelijke regels om de inzet van Coronatoegangsbewijzen te verbreden naar personen die arbeid verrichten en bezoekers (Tijdelijke wet verbreding inzet Coronatoegangsbewijzen)

Sprekers / aanwezigen: A.H. Kuiken (PvdA), J.M. Paternotte (D66), M. Agema (PVV), A. (Aukje) de Vries (VVD), J.A.M.J. van den Berg (CDA), J.P. Kwint (SP), W.R. van Haga (Groep Van Haga), E.M. van Esch (PvdD), C.A.M. van der Plas (BBB), E.M. Westerveld (GroenLinks), P. van Houwelingen (FVD), T.H.P. Baudet (FVD), C. Stoffer (SGP), N.J.F. Pouw-Verweij (JA21), N. Gündogan (Volt), M.H. Bikker (ChristenUnie), P.H. Omtzigt (Omtzigt), T. Kuzu (DENK).

Voorzitter: Attje Kuiken
Fragmenten uit: Extra procedurevergadering (fysiek) 23 november 2021.

Locatie: Groen van Prinstererzaal
Commissie: Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Hele procedurevergadering terugkijken ▶ https://youtu.be/F0Vudx749Hg?t=15292

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
————————————

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————

Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

————————————
BRON: Tweedekamer.nl

Arnews livestreams ▶ https://bit.ly/2V7xP3O