Den Haan gaat weg bij 50PLUS na onenigheid, maar neemt wel haar zetel mee

2
743

Het staat helemaal vast dat Liane den Haan de partij 50-Plus waarvan zij fractievoorzitter was zal verlaten. Ze kondigde dit aan via haar Twitter en gaf daarbij ook aan dat haar zetel zal meenemen. Er waren afgelopen weken wat ongeregeldheden en problemen tussen haar en de partij.

De 53-jarige fractievoorzitter had al enig tijd onenigheid binnen haar partij door het vertrek van den Haan is 50PLUS ook niet meer vertegenwoordigd in de Tweede Kamer maar echter alleen nog in de Eerste Kamer (waar ze 2 zetels hebben). Ze zette zichzelf in voor de ouderen, dit was dan ook de reden waarvoor ze in de politiek gegaan is. Wel opmerkelijk dat het nog geen acht maanden geleden is dat ze bij de politiek ging en dat er nu al onenigheid was.

De reden is nog niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is tussen haar en de partij maar andere mediabronnen denken dat het gaat over de vertrouwelijke rapporten die naar buiten zijn gekomen.

En nu?

Het is nog niet helemaal bekend wat den Haan precies gaat doen of dat ze een eigen partij zal oprichten. Zodra we hier het nieuws over hebben, houden we u op de hoogte.

2 REACTIES