In dit interruptiedebat bevraagt Esther Ouwehand (PvdD) Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) over het mogelijke intrekken van de Spreidingswet en de gevolgen die dit heeft voor het klimaat dat hiermee wordt geschept. Ouwehand uit haar zorgen over de zekerheid en veiligheid van de toekomst als afspraken en verdragen aan de rechter worden overgelaten. Ze stelt de vraag: ‘Wat betekent dat voor de veiligheid van Nederland?’
Yeşilgöz antwoordt dat als de rechter in de toekomst aangeeft dat bepaalde maatregelen niet kunnen, men gewoon terug moet naar de tekentafel om nieuwe oplossingen te bedenken. Ze benadrukt dat het belangrijk is om flexibel te blijven en te reageren op juridische uitspraken om de veiligheid en rechtvaardigheid te waarborgen, bij het debat over het verslag van de Kabinetsformatie en het hoofdlijnenakkoord – Tweede Kamer.
Spreker: Dilan Yeşilgöz-Zegerius – VVD.
Interrupties door: Esther Ouwehand – Partij voor de dieren.
Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Informateurs: Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf.
Fragmenten uit: Debat over de Kabinetsformatie & Hoofdlijnenakkoord – Formatiedebat Tweede Kamer 22 mei ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.
Debat terugkijken: youtu.be/ziwRjsc77WU
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.
Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.
In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.
NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).
EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.
U bent vrij om deze te delen.
Bedankt voor het kijken.
BRON: Tweedekamer.nl
————————————