Jesse Klaver Bezorgd over Steun Oekraïne; Thom van Campen Stelt Gerust – Tweede Kamer

0
46

Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) uit zijn bezorgdheid over de toekomstige steun voor Oekraïne vanuit de nieuwe coalitie: ‘Internationale veiligheid is 1 a4’tje, de internationaal opgebouwde positie wordt gewoon bij het grofvuil gezet’.
Klaver benadrukt het belang van aanhoudende ondersteuning voor Oekraïne, vooral in het licht van de recente politieke ontwikkelingen en de vorming van een nieuwe coalitie. Hij vreest dat de nieuwe coalitie mogelijk de steun aan Oekraïne zal verminderen, wat volgens hem ernstige gevolgen kan hebben voor zowel Oekraïne als de internationale positie van Nederland.
Tijdens zijn betoog wordt hij meermaals geïnterrumpeerd (gecompileerd) door Thom van Campen (VVD), die Klaver’s zorgen als ongegrond afdoet en benadrukt dat de coalitie de steun aan Oekraïne, zoals in het verleden, onverminderd zal voortzetten: ‘We doen wat er nodig is, militair, humanitair en financieel’, bij het debat over de staat van de Europese Unie – Tweede Kamer.

Spreker: Jesse Klaver GroenLinks-PvdA.
Interrupties door: Thom van Campen VVD.
Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Minister-president Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot.
Fragmenten uit: Debat over de Staat van de Europese Unie 16 mei ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Debat terugkijken: youtu.be/cA2eGCHSY24
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

BRON: Tweedekamer.nl
————————————