Kamer debatteert donderdag 7 april over de mondkapjesdeal

0
588
hugo de jonge & sywert van lienden whatsapp

Kamer debatteert over mondkapjesdeal

6 april 2022 [Bron: Tweede Kamer]

Welke rol speelde Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij de zogeheten mondkapjesdeal in 2020? Op donderdag 7 april vindt er een plenair debat plaats over dit onderwerp, minister Hugo de Jonge komt hiervoor naar de Kamer. Op dinsdag 5 april kregen Kamerleden een technische briefing over dit onderwerp.

Debat over de mondkapjesdeal

De Kamer debatteert op donderdag 7 april plenair over de mondkapjesdeal en de mogelijke betrokkenheid van Hugo de Jonge, tegenwoordig minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Hugo de Jonge en Conny Helder, de huidige minister van VWS, komen voor het debat naar de Kamer.

Kamerleden willen opheldering over de precieze rol die De Jonge speelde bij de totstandkoming van de deal tussen het ministerie van VWS en Sywert van Lienden in 2020. In die periode was De Jonge nog minister van VWS. Kamerlid Jesse Klaver (GroenLinks) deed aan de huidige minister van VWS ook het verzoek om een feitenrelaas aan te leveren over dit onderwerp. Voor het debat is circa zeven uur ingeruimd.

Volg het live

Bijbehorende stukken