Kamer debatteert over eindverslag informateur Remkes

6
687

Kamer debatteert over eindverslag informateur Remkes

5 oktober 2021
De Tweede Kamer vergadert op dinsdag 5 oktober over het eindverslag van informateur Johan Remkes. Op donderdag 30 september nam Kamervoorzitter Vera Bergkamp het eindverslag in ontvangst. Het plenaire debat is vanaf 16.30 uur live te volgen via deze website, https://youtube.com/arnewsnl/live en de app Debat Direct.

Advies Remkes

Informateur Remkes stelt in zijn eindverslag voor om een mogelijkheid tot een kabinet van VVD, D66, CDA en ChristenUnie te onderzoeken. Hij adviseert deze vier partijen om ook andere partijen de gelegenheid te geven mee te praten tijdens de coalitieonderhandelingen. In zijn eindverslag stelt Remkes onder andere dat hij ervan overtuigd is dat er een breed draagvlak is voor een nieuwe bestuurscultuur, waaronder aanpassingen in de verhouding tussen overheid en burger. “Het kabinet zal verder op basis van het regeerakkoord en regeerprogramma nieuw beleid ontwikkelen en daaraan uitvoering geven op belangrijke gebieden als het klimaat, economie en innovatie, de stikstofproblematiek, het onderwijs, kansengelijkheid, de arbeidsmarkt en (internationale) veiligheid.” Lees het eindverslag van de informateur.

Informateur

Johan Remkes werd op 7 september door de Tweede Kamer aangewezen als informateur om een regeringscoalitie te vormen. Hij nam het stokje over van informateur Mariëtte Hamer en moest onderzoeken in hoeverre een minderheidscoalitie mogelijk was.  Dat werd op 27 september door Remkes uitgesloten, waarna er andere mogelijkheden werden verkend. Tijdens de plenaire vergadering op dinsdag 5 oktober gaan Kamerleden met informateur Remkes in debat over zijn advies.

6 REACTIES