Kamer debatteert vandaag over eindrapport informateur

2
600

Kamer debatteert over eindrapport informateur

7 september 2021

De Tweede Kamer vergadert op dinsdag 7 september over het eindrapport van informateur Mariëtte Hamer. Afgelopen donderdag nam Kamervoorzitter Vera Bergkamp het eindverslag in ontvangst. Het plenaire debat is vanaf 16.30 uur live te volgen via https://youtube.com/arnewsnl/live, deze website en de app Debat Direct.

Eindrapport Hamer

In het eindrapport schrijft informateur Hamer dat er nog geen doorbraak is in de coalitieonderhandelingen door een combinatie van factoren. “De start van de formatie, een beperkt aantal winnende partijen die de kar kunnen trekken, een gefragmenteerde Tweede Kamer en een veelheid van partijen die andere partijen dan wel personen uitsluiten al voor of tijdens de formatie”.

Met de aanbieding van het eindrapport zijn haar werkzaamheden als informateur beëindigd. Hamer geeft advies over een volgende informateur, die het stokje van haar kan overnemen. Zij pleit ervoor een informateur van VVD-huize aan te wijzen die de onderhandelingen voor een minderheidscoalitie gaat begeleiden. De Kamer gaat hierover op dinsdag 7 september in debat. Lees het eindverslag van de informateur.

Nieuwe locatie

Het debat vindt plaats in de nieuwe plenaire zaal van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. Voorafgaand aan het debat is het eerste vragenuur na het zomerreces. Dinsdag 7 september is de eerste dag dat de Tweede Kamer in de tijdelijke huisvesting vergadert.