Kati Piri Beproeft Officier Gijs Tuinman over Ambassade in Tel Aviv – Tweede Kamer

0
167

Kati Piri van GroenLinks-PvdA vraagt Gijs Tuinman van de Boer Burger Beweging, een officier in de rang van luitenant-kolonel van de Koninklijke Landmacht die onderscheiden is met de Militaire Willems-Orde en de Bronzen Leeuw, waarom de Nederlandse ambassade in Tel Aviv is gevestigd en niet in Jeruzalem.

Gijs Tuinman reageert met een uitgebreide uitleg, waarbij hij een reeks historische feiten en overwegingen presenteert die de huidige locatie van de ambassade verklaren. Hij belicht de internationale consensus en de historische context van Jeruzalem die een rol spelen in deze diplomatieke keuze.

Voorzitter: Martin Bosma.
Bewindspersonen: Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken), Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) & Kajsa Ollongren (Defensie).
Fragmenten uit: Debat over de situatie in Gaza / Israël 16 mei ’24.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Debat terugkijken: youtu.be/qWfV3Un-X4E
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————
Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

BRON: Tweedekamer.nl
————————————