[LIVE] Debat over de Coronacrisis (deelrapport Aanpak Coronacrisis) – Tweede Kamer

0
252

Live: Debat over het eerste deelrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid inzake
de coronacrisis – Tweede Kamer.

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 1 februari over het eerste deelrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de coronacrisis. Minister-president Mark Rutte en de ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Conny Helder (Langdurige Zorg) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) komen hiervoor naar de Kamer.

Sprekerslijst:
1. M. Agema PVV 7 min
2. W.R. van Haga Groep Van Haga 3.5 min
3. F. Azarkan DENK 7 min
4. H.P.M. Hijink SP 7 min
5. J.A.M.J. van den Berg CDA 7 min
6. C.G. van der Staaij SGP 7 min
7. E.M. Westerveld GroenLinks 7 min
8. M.H. Bikker ChristenUnie 7 min
9. A.H. Kuiken PvdA 7 min
10. N. Gündogan Gündogan 3.5 min
11. C.A.M. van der Plas BBB 7 min
12. W. Paulusma D66 7 min
13. J.Z.C.M. Tielen VVD 7 min
14. T.H.P. Baudet FVD 7 min

In het eerste deelrapport van de Raad genaamd ‘Aanpak Coronacrisis, Deel 1: tot september 2020’ wordt ingegaan op de voorbereidingen op een pandemie, de crisisstructuur en de crisiscommunicatie van de overheid. Het onderzoek richtte zich op de eerste maanden van de crisisperiode, waarbij extra aandacht is gegeven aan de gevolgen van de crisisaanpak voor verpleeghuizen. Het rapport is het eerste deel van een serie van meerdere rapporten van een lopend onderzoek. Ieder deelrapport focust zich op andere deelonderwerpen.

Tekortkomingen
De Raad schrijft in het rapport over tekortkomingen in de aansturing, uitvoering, samenwerking, besluitvorming en communicatie van de crisisaanpak in de eerste maanden van de coronacrisis. In een kabinetsreactie geven ministers Kuipers, Helder en Yesilgöz-Zegerius aan zich te herkennen in de conclusies. Het kabinet geeft daarbij aan te willen leren van de aanbevelingen die door de Raad zijn gedaan, zodat bij een volgende crisis alle betrokken partijen beter zijn voorbereid. De bevindingen, conclusies en aanbevelingen uit het eerste deelrapport komen in dit debat aan bod.

————————————-
Laatste video’s:
Roelof Bisschop vraagt Mark Rutte te reflecteren op niet uitvoeren aangenomen motie Europese ID https://youtu.be/-5PwKAvmxKM

Oppositie is het zat: ‘Coalitieslaven maken Tweede Kamer tandeloos’ – Aanvraag interpellatie-Leijten https://youtu.be/nc7GhukEqGs
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Twitter, korte filmpjes ▶ https://twitter.com/ArnewsNL
Studio Arnews: https://twitter.com/ARnewsNL/status/1414888881619709975
Arnews steunen: https://arnews.nl/steun-arnews/

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O