[LIVE] Debat over de Europese top van 26 en 27 oktober 2023 – Tweede Kamer

0
179

Live: Debat over de Europese top van 26 en 27 oktober 2023 – Tweede Kamer.

Sprekerslijst:
1. S.W. Sjoerdsma D66 8 min
2. J.J. (Jasper) van Dijk SP 6 min
3. L.A.J.M. Dassen Volt 5 min
4. K.P. Piri PvdA 6 min
5. S.R.T. van Baarle DENK 5 min
6. D.J. Eppink BBB 5 min
7. R.P. Brekelmans VVD 8 min
8. D.G.M. Ceder ChristenUnie 5 min
9. H.M. Krul CDA 7 min
10. W.R. van Haga Groep Van Haga 2.5 min
11. R. Bisschop SGP 5 min
12. B.J. Eerdmans JA21 5 min
13. C. (Christine) Teunissen PvdD 5 min
14. S.H. (Sylvana) Simons BIJ1 5 min
15. T.H.P. Baudet FVD 5 min

Vak K: Mark Rutte (Demissionair Minister-president)

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip (https://bit.ly/Arnews)
(Donatiealerts komen in beeld tijdens schorsingen & pauzes)

Situatie Israël en Palestijnse gebieden centraal in debat Europese Raad
De situatie in Israël en de Palestijnse gebieden is een van de onderwerpen van gesprek tijdens de Europese Raad van regeringsleiders op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober. De Tweede Kamer spreekt voorafgaand aan de top met demissionair minister-president Mark Rutte over onder andere dit onderwerp. Dit plenaire debat is op dinsdag 24 oktober van 19.30 tot 00.15 uur.

De Europese Raad vindt plaats in Brussel en gaat over verschillende Europese onderwerpen. Het agendapunt van de regeringsleiders over de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden bouwt voort op de videoconferentie van dinsdag 17 oktober. De Europese Unie (EU) heeft de aanval van Hamas op Israël sterk veroordeeld en steunt het recht van Israël zichzelf te verdedigen in overeenstemming met internationaal recht. Het demissionaire kabinet vraagt ook aandacht voor de zorgelijke humanitaire situatie in Gaza, en voor het belang dat humanitaire hulp en middelen in Gaza worden toegelaten. Daarom roept het demissionaire kabinet op om humanitaire pauzes in te lassen. Het steunt de extra bijdrage voor humanitaire hulp die de EU aankondigde en stelt zelf een extra bijdrage van 10 miljoen euro beschikbaar.

Verslag minister-president
Demissionair minister-president Mark Rutte doet naar verwachting tijdens het debat verslag van de gesprekken met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse president Mahmoud Abbas van 23 oktober.
Oekraïne
Andere belangrijke onderwerpen tijdens de Europese top in Brussel zijn de oorlog in Oekraïne, migratie, economische zaken en de Europese begroting.

Voorbereiding op Europese top
De positie die een Nederlandse minister of staatssecretaris inneemt tijdens onderhandelingen in Brussel, wordt van tevoren altijd met de Kamer besproken. De laatste voorbereiding op de Europese top gebeurt via een plenair debat.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O