[LIVE] Debat over de val van het Kabinet – #Kabinetsval Tweede Kamer

0
121

Live: Debat over de val van Kabinet-Rutte IV – #Kabinetsval Tweede Kamer.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft de Tweede Kamer bijeengeroepen op maandag 10 juli vanaf 10.15 uur. Demissionair minister-president Mark Rutte legt op verzoek van de Voorzitter een verklaring af over het aftreden van het kabinet.

10:15 Verklaring demissionair Minister-president Rutte.
10:45 Regeling van Werkzaamheden.
11:30 Debat over de val van Kabinet Rutte V.
Sprekerslijst: nog niet bekend.

Minister-president Mark Rutte bood op vrijdag 7 juli per brief het ontslag van het kabinet aan de Koning aan. In de Tweede Kamer legt hij een verklaring af over de ontwikkelingen die leidden tot het aftreden van het kabinet.

Debat aanvragen
Aansluitend is er een regeling van werkzaamheden, waarin de Kamer de vergaderagenda voor die dag bepaalt. Het Kamerlid Geert Wilders (PVV) heeft om het bijeenroepen van de Kamer gevraagd zodat er diezelfde dag een debat kan worden gevoerd over de ontstane situatie.

Zomerreces
De Kamer keert voor de vergadering terug van het zomerreces, dat op 7 juli was begonnen.

Voorzitter: Vera Bergkamp.

Mark Rutte: ‘Gisterochtend heb ik het besluit genomen dat ik niet opnieuw beschikbaar ben als lijsttrekker van de VVD. Bij het aantreden van een nieuw Kabinet, zal ik de politiek verlaten’

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer & NOS

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O