[LIVE] Debat over ontheemde Oekraïners – Tweede Kamer

0
91

Live: Tijdelijke wet opvang ontheemden Oekraïne (36394) – Tweede Kamer.

De Tweede Kamer debatteert op 28 februari met Eric van der Burg (Justitie & Veiligheid) over de tijdelijke wet opvang ontheemden Oekraïne in Nederland.

Sprekerslijst:
1. M. Synhaeve D66 13 min
2. K.P. Piri GroenLinks-PvdA 15 min
3. M. Koekkoek Volt 8 min
4. D.G.M. Ceder ChristenUnie
5. D.J.H. (Diederik) van Dijk SGP 9 min
6. C.C.J. Veldkamp NSC 13 min
7. M. van Nispen SP 10 min
8. R.P. Brekelmans VVD 10 min
9. H. Bontenbal CDA 10 min
10. M.C.G. Keijzer BBB 20 min
11. G. Markuszower PVV

Voorzitter: Roelien Kamminga.
Bewindspersonen: Eric van der Burg – Staatssecretaris Justitie & Veiligheid.

Er verblijven momenteel zo’n 73.000 ontheemden uit Oekraïne in Nederland. De gemeenten zorgen voor opvang en verzorging. Nu de ontheemden langer blijven dan eerder verwacht, debatteert de Tweede Kamer op woensdag 28 februari over verlenging van de opvangregeling.

De oorlog in Oekraïne heeft begin 2022 in korte tijd een grote stroom ontheemden op gang gebracht. Ook Nederland vangt Oekraïners op. Dit gebeurt op basis van de Wet verplaatsing bevolking. Daarmee hebben de burgemeesters de wettelijke taak gekregen om zorg te dragen voor de opvang en verzorging van de ontheemden, op tijdelijke basis.

Zaken regelen
Het wetsvoorstel dat de nu demissionaire staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid vorig jaar heeft ingediend, regelt dat gemeenten langer belast worden met de materiële en immateriële opvang van ontheemden uit Oekraïne. Daarbij moet een aantal zaken geregeld worden. Het gaat dan onder meer om medische zorg, het langer voortzetten van de Bekostigingsregeling opvang ontheemden Oekraïne en de verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens.

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O