[LIVE] Rondetafelgesprek over militaire dreiging in Europa – Tweede Kamer

0
84

Live: Rondetafelgesprek over militaire dreiging in Europa – Tweede Kamer.

Ministers en legerleiders van verschillende Europese landen en de NAVO waarschuwen voor de mogelijkheid van militaire dreigingen in Europa. De commissie voor Defensie laat zich in een rondetafelgesprek op donderdag 7 maart van 14.30 tot 17.00 uur door nationale en internationale deskundigen informeren over de mogelijke scenario’s en gevolgen voor Nederland en Europa.

Dit rondetafelgesprek is het eerste gesprek uit een serie van drie. In april houdt de commissie nog twee rondetafelgesprekken. Deze gaan over de economische en juridische consequenties van een oorlogseconomie en over de benodigde voorbereiding van de samenleving.
Aanleiding
Door de toenemende militaire dreiging in Europa wil de commissie voor Defensie in gesprek met deskundigen over onder meer de volgende vragen:
– Welke scenario’s rond een militaire dreiging vanuit Rusland kan Europa, en specifiek Nederland, verwachten en wat zijn hiervan de gevolgen?
– Op welke militaire scenario’s bereidt de NAVO zich voor, en wat zouden de gevolgen zijn voor de NAVO van deze verschillende militaire scenario’s (bijvoorbeeld een directe aanval op de Baltische staten of een meer hybride/cyber-dreiging richting bijvoorbeeld Nederland)?
– Rusland zou een meer hybride dan klassiek conventionele dreiging kunnen vormen. Hoe zou dat eruit kunnen zien? Zijn de NAVO en specifiek Nederland daarop voorbereid en wat zouden de gevolgen kunnen zijn?

Programma:
14.30 – 15.30 uur: deskundigen nationaal
15.40 – 17.00 uur: deskundigen internationaal

Blok 1
Generaal b.d. Ton van Loon
Anna van Zoest, directeur Atlantische Commissie
Martijn Kitzen, Chair Irregular Warfare & Special Operations bij de NLDA

Ton van Loon, generaal b.d.
Anna van Zoest, directeur Atlantische Commissie
Martijn Kitzen, Chair Irregular Warfare & Special Operations, NLDA

Blok 2
Sandor Fabian, Non-resident fellow Modern War Institute at West Point
Olevs Nikers, President of the Baltic Security Foundation & fellow Jamestown Foundation
Robin Allers, Norwegian Institute for Defence Studies
Henri Vanhanen, Finnish Institute of International Affairs

Sandor Fabian, non-resident fellow Modern War Institute, West Point
Olevs Nikers, President of the Baltic Security Foundation & Fellow Jamestown Foundation
Robin Allers, associate professor, Norwegian Institute for Defence Studies
Henri Vanhanen, Finnish Institute of International Affairs
Position Papers
De commissie heeft de genodigden voorafgaand aan het rondetafelgesprek gevraagd om een position paper in te leveren. In een dergelijke publicatie verwoorden zij hun mening (of die van hun organisatie) over het onderwerp van gesprek. U kunt deze documenten terugvinden bij de stukken die horen bij dit rondetafelgesprek.

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O