Mark Rutte over Dennis Wiersma: ‘Pijnlijk, maar hij voert gesprekken en neemt het zeer serieus’

0
110

Premier Rutte reageert op recente berichtgeving over het overschrijdende gedrag van Dennis Wiersma, Rutte noemt de onthullingen ongelofelijk pijnlijk maar is van mening dat Minister Wiersma kan aanblijven, Wiersma werkt namelijk hard, voert gesprekken en neemt het allemaal zeer serieus, aldus onze langstzittende premier. Daarnaast zegt Rutte zelf ook geregeld uit zijn slof te schieten maar dat het belangrijk is om altijd snel sorry te zeggen, een onafhankelijk of extern onderzoek acht de premier deswege ook niet nodig – uit de wekelijkse persconferentie over de ministerraad van 21 april.

Spreker: Geloofwaardige premier Rutte.
Vragen door: Vervelende pers.
Fragmenten uit: Persconferentie premier Mark Rutte over de Ministerraad – 21 april 2023.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Persconferentie terugkijken: https://youtube.com/live/rCBdW3lY2Kg
————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————

Bedankt voor het kijken.

BRON: Rijksoverheid / Minister-president Rutte
————————————