Opening van tijdelijke huisvesting Tweede Kamer

2
815

Opening van tijdelijke huisvesting: volg het live

6 september 2021

 

Op de eerste vergaderdag na het zomerreces, dinsdag 7 september, vindt de officiële opening van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer plaats. Er is een kort programma van 9.30 tot 10.15 uur, dat u live kunt volgen.

Beeldengalerij in de Statenpassage.
Kamervoorzitter Vera Bergkamp markeert het begin van het tijdelijk verblijf met een korte toespraak. Er is muziek, er wordt een film over de verhuizing vertoond en er vindt een paneldiscussie plaats. Vijftig mensen, onder wie een aantal dat zich via de social media kon aanmelden, kunnen de officiële opening van het gebouw bijwonen.

Statenpassage

De openingsbijeenkomst vindt plaats in de Statenpassage, de publiekshal van het gebouw. De Tweede Kamer verblijft hier de komende jaren in verband met de renovatie van het Binnenhof. Het programma start om 9.30 uur en is live te volgen via de livestream. Het eindigt om 10.15 uur. De opening is morgenochtend ook live te volgen via https://youtube.com/arnewsnl/live

Publiek in de Tweede Kamer

Vanwege de coronamaatregelen is ook de tijdelijke behuizing van de Tweede Kamer beperkt toegankelijk voor het publiek. Lees meer over de regels omtrent aanmelden om aanwezig te kunnen zijn bij een debat of het gebouw te bezoeken.