Pieter Omtzigt ‘Je kort iemand op zijn pensioen’ v Minister Carola Schouten – Pensioendebat TK

0
58

Pieter Omtzigt vraagt Minister Schouten naar de berekeningen van de gevolgen voor de pensioenen van burgers, vraagt Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) om berekeningen. [..] Omtzigt stelt dat constant de suggestie is gewekt dat iedereen er op vooruit zou gaan: ‘Dit pensioenstelsel is verkocht als hoger maar onzekerder’ Schouten ontkent ze deze suggestie heeft gewekt. Waarna Pieter Omtzigt concludeert dat de Minister nu eindelijk toegeeft dat het pensioen omlaag kan gaan, onzeker kan worden, en dat je daar bij de rechter niets aan kan doen. Inclusief kleine botsing met Voorzitter Kuzu wanneer Omtzigt hoort dat hij al 6 (in plaats van 2) interrupties heeft gebruikt en daarop een ordevoorstel doet om het pensioendebat te schorsen.

Spreker: Pieter Omtzigt.
Interrupties door: Leon de Jong (PVV), Chris Stoffer (SGP)
Voorzitter: Tunahan Kuzu.
Bewindspersonen: Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen).
Fragmenten uit: Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen.
Locatie: Thorbeckezaal.
Commissie: Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
————————————
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————

Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

————————————
BRON: Tweedekamer.nl

Arnews livestreams ▶ https://bit.ly/2V7xP3O