De Tweede Kamer debatteert op woensdag 29 september vanaf 13.30 uur over het corona steunpakket. Kamerleden vergaderen over het einde van het steunpakket per 1 oktober, en welke steunmaatregelen er daarna nog wel van toepassing zijn. Volg het debat live bij Arnews.
Sprekerslijst:
Naam: Fractie: Spreektijd:
1. G.J. (Gijs) van Dijk PvdA 4 min
2. B. van Kent SP 4 min
3. F. Azarkan DENK 4 min
4. W.R. van Haga Groep Van Haga 2 min
5. S. Maatoug GroenLinks 4 min
6. A.A. Aartsen VVD 4 min
7. C. Stoffer SGP 4 min
8. D.J.G. Graus PVV 4 min
9. M. Amhaouch CDA 4 min
10. R.H. (Romke) de Jong D66 4 min
11. P.A. Grinwis ChristenUnie 4 min
12. C.A.M. van der Plas BBB 4 min
13. B.J. Eerdmans JA21 4 min
14. P. van Houwelingen FVD 4 min
Voor het debat komen naar verwachting de demissionaire ministers Stef Blok (Economische Zaken en Klimaat) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) naar de Kamer.
Steunpakket
Na een periode van ongeveer anderhalf jaar komt er per 1 oktober een einde aan het corona steunpakket waar bedrijven, ondernemers en werkenden een beroep op konden doen tijdens de crisis. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Per 1 oktober 2021 zijn ondernemers ook weer verplicht om hun lopende belastingverplichtingen tijdig te voldoen, en zal de belastingschuld afgelost moeten worden.
Omdat sommige burgers en bedrijven de komende tijd nog kampen met financiële problemen, blijft na 1 oktober 2021 een aantal ondersteunende regelingen van kracht om de dynamiek op de arbeidsmarkt te bevorderen. Kamerleden gaan hier op woensdag 29 september over in debat.
Commissiedebat over steun culturele sector
Op dinsdag 28 september hield de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een debat met demissionair minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over steun aan de culturele en creatieve sector en het herstelplan om deze sector te versterken na de crisis. Een mogelijke verlenging van de cultuursubsidie, die op 1 oktober stopt, werd verkend en er is gekeken naar hoe de kwetsbare positie van zelfstandigen in de sector verbeterd kan worden. Ook is besproken op wat voor manier innovatie en digitalisering nog meer kunnen bijdragen aan het publieksbereik, en de (financiële) ondersteuning die daarvoor nodig is.
Kamer wil debat na ontslag Mona Keijzer – Beroep op Kamervoorzitter Vera Bergkamp https://youtu.be/vJg9a2IKFrk
Ontslag Mona Keijzer Interrupties vd Plas, v Houwelingen, vd Staaij, v Haga –
https://arnews.nl/2021/09/23/live-terugkijken-algemene-politieke-beschouwingen-2021/
Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
————————————
Twitter, korte filmpjes ▶ https://twitter.com/ArnewsNL
De bètaversie van https://Arnews.nl staat live
Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
Voor Arnews ben ik opzoek naar politiek geïnteresseerden die mee willen denken, werken en of schrijven aan 1 van de vele aanstaande projecten. Contact kan via info@arnews.nl / Discord/ Twitter.
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
Twitter:
Tweets by ARnewsNL
Studio Arnews: https://twitter.com/ARnewsNL/status/1414888881619709975
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.
In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.
NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).
EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.
Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer
Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O