[Terugkijken] Debat over het rapport ‘Klem tussen balie en beleid‘ – Tweede Kamer 24 maart 2022

0
283

Terugkijken: Debat over het rapport van de Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties ‘Klem tussen balie en beleid‘ (35387)

Sprekerslijst:
Afgemeld – 1. C.A.M. van der Plas BBB 4 min
2. S.R.T. van Baarle DENK 4 min
3. J.C. Sneller D66 4 min
4. S.J.F. van der Graaf ChristenUnie 4 min
5. I. (Inge) van Dijk CDA 4 min
6. M.F. Strolenberg VVD 4 min
7. S. Maatoug GroenLinks 4 min
8. K. Arib PvdA 4 min – Vervangen door Henk Nijboer
Afgemeld – 9. S.H. Simons BIJ1 4 min –
10. R.M. Leijten SP 4 min
11. C.G. van der Staaij SGP 4 min
Afgemeld? – 12. M. (Martin) Bosma PVV 4 min

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 24 maart vanaf 13.45 uur over het rapport ‘Klem tussen balie en beleid’ van de Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties (TCU). Ook de reactie van het kabinet op dit rapport staat op de agenda.

De Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties spreekt met Nationale ombudsman Reinier van Zutphen tijdens de eerste zittingsdag. De Kamerleden van de commissie zijn na de verkiezingen niet teruggekeerd. Zij wonen het debat van 24 maart als gast bij.
Voor het debat komen zowel minister Hanke Bruins Slot als staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Tweede Kamer, evenals minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Menselijke maat
De commissie deed onderzoek naar de oorzaken van problemen bij uitvoeringsorganisaties en het verlies van de menselijke maat daarbij. Daarnaast onderzocht de commissie de wijze waarop de Kamer geïnformeerd wordt over problemen en de wijze waarop de Kamer haar controlerende taak uitvoert wanneer zich problemen voordoen.

Eindrapport
Op donderdag 25 februari 2021, kort voor de Tweede Kamerverkiezingen, overhandigde de TCU haar eindrapport ‘Klem tussen balie en beleid’ aan toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib. Op 14 juli 2021 volgde de reactie van het toen demissionaire kabinet. De Algemene Rekenkamer onderschreef de conclusies in een brief van 26 oktober 2021.

Aanbevelingen
In het rapport constateert de commissie onder meer dat burgers in de knel komen door slechte samenwerking tussen kabinet, Tweede Kamer en uitvoeringsorganisaties. De commissie doet zeven aanbevelingen voor een betere balans tussen departementen, Kamer en uitvoeringsorganisaties.

Voorzitter: Vera Bergkamp

Bewindspersonen:

——————————-
Laatste video’s:

Nieuwe video: Pepijn van Houwelingen ‘Semantische spelletjes, hele wereld noemt het een leger’ v Mark Rutte https://youtu.be/RIomhQLBNd4

Pepijn van Houwelingen & Wybren van Haga vragen Kamminga naar EU-leger https://youtu.be/4a1x1gP1LNM

Pieter Omtzigt ‘Ik wil die antwoorden nu hebben, comptabel onrechtmatig’ v Karien van Gennip https://youtu.be/8hYYSNgql-o

————————————
Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek

Maximale archivering voor livestreams is ~ 11uur55min. Voor restant, zie https://www.twitch.tv/arnews

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

Twitter, korte filmpjes ▶ https://twitter.com/ArnewsNL
Studio Arnews: https://twitter.com/ARnewsNL/status/1414888881619709975

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI

Twitter: https://twitter.com/ArnewsNL

Arnews steunen: https://arnews.nl/steun-arnews/

————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O