Geert Wilders eist aanwezigheid Rob Jetten bij APB ‘Hij is de minister van de hoge energierekening’

0
305

Geert Wilders eist aanwezigheid Rob Jetten tijdens de aanstaande Algemene Politieke Beschouwingen 2022. Wilders vraagt Minister-president Mark Rutte de afmelding van Jetten te corrigeren en verwacht daarnaast aanwezigheid van alle ministers en staatssecretarissen bij aanstaande APB. Steven van Weyenberg D66 stelt dat hij liever heeft dat Rob Jetten naar Amerika toe gaat om aan Wilders deed het verzoek tijdens de eerste Regeling van werkzaamheden na het zomerreces. Pieter Omtzigt stelt dat ‘privécongressen’ een andere uitleg vereisen, deze uitspraak leidt tot zichtbare ergernis bij zijn collega’s van D66. –

Wilders zegt binnen 24 uur een brief met toezegging te willen hebben: ‘Ik blijf erbij, de heer Jetten gaat over de energierekening – Morgen een brief met toezegging en anders sta ik hier morgen weer voor een debataanvraag’. De aanvraag kan op steun van een deel van de oppositieleden rekenen, maar kan het verzoek ook op steun van de regeringspartijen rekenen?…

Het hele verhaal rond de afwezigheid van Jetten valt te lezen op de website: https://arnews.nl/rob-jetten-afwezig-bij-politieke-beschouwingen-omtzigt-en-wilders-reageren-kritisch/

Spreker: Geert Wilders, Partij voor de Vrijheid.
Interrupties door: Steven van Weyenberg D66, , Eelco Heinen VVD, Don Ceder ChristenUnie, Henri Bontenbal CDA, Wybren van Haga, Jasper van Dijk Socialistische partij, Pieter Omtzigt, Eva van Esch Partij voor de Dieren Tunahan Kuzu DENK.
Voorzitter: Vera Bergkamp.
Bewindspersonen: Afgemeld
Fragmenten uit: Regeling van Werkzaamheden 6 september ’22, de eerste regeling na het zomerreces.
Locatie: Plenaire zaal B67, Tweede Kamer.

Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek.

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O
————————————
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI

Steun Arnews d.m.v. een like. Becommentariëren kan in de reacties.
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat en reacties.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

————————————

Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.

————————————
BRON: Tweedekamer.nl

Arnews livestreams ▶ https://bit.ly/2V7xP3O