[LIVE] Algemene Politieke Beschouwingen 2023 (beantwoording Kabinet + rest) – APB23 Tweede Kamer

0
76

Live: Algemene Politieke Beschouwingen 2023 (beantwoording Kabinet + rest) – APB23 Tweede Kamer.

Sprekerslijst:
1. G. Wilders PVV 27 min
2. S.T.M. Hermans VVD 34 min
3. L.M.C. Marijnissen SP 20 min
4. J.M. Paternotte D66 31 min
5. J.F. Klaver GroenLinks 19 min
6. H. Bontenbal CDA 25 min
7. M.H. Bikker ChristenUnie 16 min
8. E. Ouwehand PvdD 17 min
9. T.H.P. Baudet FVD 16 min
10. C.A.M. van der Plas BBB 15 min
11. C. Stoffer SGP 14 min
12. S.R.T. van Baarle DENK 14 min
13. L.A.J.M. Dassen Volt 13 min
14. B.J. Eerdmans JA21 12 min
15. N.L. den Haan Fractie Den Haan 12 min
16. S.H. (Sylvana) Simons BIJ1 12 min
17. W.R. van Haga Groep Van Haga 6.5 min
18. P.H. Omtzigt Omtzigt 6 min
19. N. Gündogan Gündogan 6 min

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip

Algemene Politieke Beschouwingen 2023
De dagen na Prinsjesdag staan zoals gebruikelijk in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het debat, dit jaar op woensdag 20 september en donderdag 21 september, gaat over de hoofdpunten van de Miljoenennota en de rijksbegroting voor 2024.

Algemene Politieke Beschouwingen
Op Prinsjesdag, dit jaar op 19 september, bood demissionair minister Sigrid Kaag van Financiën de Miljoenennota en rijksbegroting voor 2024 aan de Tweede Kamer aan. Direct hierna, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) debatteren de fractieleiders over de hoofdpunten van de kabinetsplannen. In het debat wordt duidelijk welke ruimte het kabinet heeft om zijn plannen daadwerkelijk uit te voeren en hoe groot de steun daarvoor is. Op woensdag 20 september is het woord aan de Kamerleden. Op donderdag 21 september beantwoordt demissionair minister-president Mark Rutte de vragen die de Tweede Kamer een dag eerder heeft gesteld.

Moties
Tijdens de APB voert de minister-president het woord namens de regering. De fractievoorzitters spreken namens hun partijen. Zij kunnen in moties bezwaren indienen tegen de voorstellen van de regering, of vragen om aanpassingen.

Algemene Financiële Beschouwingen
In de week na het debat van de fractievoorzitters met de premier volgen de Algemene Financiële Beschouwingen in de Tweede Kamer. De financieel specialisten van de Kamerfracties debatteren met de minister en de staatssecretaris van Financiën over de rijksbegroting.

Begrotingsdebatten
In de daaropvolgende maanden verdedigen alle ministers en staatssecretarissen afzonderlijk hun eigen begroting in de Tweede Kamer. Allerlei onderdelen van het beleid komen daarna nog regelmatig aan de orde in andere debatten in de Kamer. Veel plannen uit de begrotingen moeten in afzonderlijke wetsvoorstellen worden uitgewerkt en behandeld.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O