[LIVE] Debat over de toekomst van de Euro – Tweede Kamer

0
31

Live: Debat over de toekomst van de Euro – Tweede Kamer.

De Tweede Kamer debatteert op 9 maart over de toekomst van de euro. Sigrid Kaag (Minister van Financiën) komt hiervoor naar de Kamer.

Sprekerslijst:
1. P.H. Omtzigt Omtzigt 4 min
2. D.J. Eppink JA21 4 min
3. O.R. Ephraim Groep Van Haga 2 min
4. S.P.R.A. van Weyenberg D66 4 min
5. M. Koekkoek Volt 4 min
6. E. Heinen VVD 4 min
7. E.J. Slootweg CDA 4 min
8. T.M.T. van der Lee GroenLinks 4 min
9. P.A. Grinwis ChristenUnie 4 min
10. H. Nijboer PvdA 4 min
11. A.P.C. (Tony) van Dijck PVV 4 min
12. C. Stoffer SGP 4 min
13. Nog niet bekend SP 4 min
14. N. Gündogan Gündogan 2 min
15. T.H.P. Baudet FVD 4 min

Toekomst van de eurozone
In de kabinetsvisie toekomst Economische en Monetaire Unie die minister van Financiën Sigrid Kaag de Tweede Kamer toezond op 6 september 2022, schrijft zij over de voordelen die de euro voor Nederland heeft. Met de invoering daarvan is er in de eurozone een grote, transparante markt ontstaan met lagere transactiekosten en sindsdien zijn wisselkoersschokken verleden tijd. Het maakt het voor Nederland als handelsland volgens Kaag goedkoper, makkelijker en veiliger om handel te drijven in de eurozone en de rest van de wereld, wat bevorderlijk zou zijn voor de economische groei.

Kwetsbaarheden
Toch is de Economische en Monetaire Unie (EMU) kwetsbaar voor economische schokken en financiële instabiliteit. Enerzijds is dit te wijten aan de wereldwijd hoge inflatie sinds 2021, die ook de EMU raakt. Anderzijds komt dit door achterblijvende economische groei en hoge schulden in sommige EU-lidstaten. In de kabinetsvisie benadrukt Kaag het belang van groeibevorderend economisch beleid en het waarborgen van gezonde overheidsfinanciën. Het kabinet is van mening dat lidstaten hier in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor zijn en dat de bevoegdheden op deze terreinen bij lidstaten moeten blijven.

Versterken
Ook kijkt het kabinet naar manieren waarop de eurozone de economische en financiële stabiliteit kan versterken. Bijvoorbeeld door meer Europese coördinatie om verstandig economisch en budgettair beleid te stimuleren en als Europese Unie samen investeren op grote thema’s die ieder land raken.

————————————
Laatste video’s:
Debat over het NPLG en de Stikstofproblematiek, Stikstofdebat https://youtube.com/live/NIkqlS7hg38

Alexandra van Huffelen beweert dat ze moest instemmen om mee te kunnen blijven praten https://youtu.be/aEQp_p0EaWs

Pieter Omtzigt & Renske Leijten confronteren Alexandra van Huffelen met buitenspel zetten Kamer youtu.be/XH82PG02Xo8

Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O