[LIVE] Debat over situatie in de Gazastrook – Tweede Kamer

0
81

Live: Commissiedebat over situatie in de Gazastrook – Tweede Kamer.

De commissie voor Buitenlandse Zaken houdt op donderdag 23 november een debat over de situatie in de Gazastrook.

Sprekerslijst (Lijst mogelijk incompleet & volgorde mogelijk incorrect):
1. Jasper van Dijk (SP),
2. Sjoerd Sjoerdsma (D66),
3. Christine Teunissen (PvdD),
4. Derk Jan Eppink (BBB),
5. Marieke Koekkoek (Volt),
6. Sylvana Simons (BIJ1),
7. Stephan van Baarle (DENK),
8. Ruben Brekelmans (VVD),
9.
10.
C. Stoffer (SGP)
W.R. van Haga (Groep Van Haga)
D.G. Boswijk (CDA)
rest onbekend

Bewindspersonen:
H.G.J. Bruins Slot – Minister van Buitenlandse Zaken
E.N.A.J. Schreinemacher – Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
K.H. Ollongren – Minister van Defensie

Steun Arnews ▶ https://streamelements.com/arnews/tip (https://bit.ly/Arnews)
(Donatiealerts komen in beeld tijdens schorsingen & pauzes)

Demissionair ministers Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken), Liesje Schreinemachter (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Kasja Ollongren (Defensie) komen voor het commissiedebat naar de Kamer. Hoewel er op 22 november Tweede Kamerverkiezingen zijn geweest, debatteert de commissie nog in de ‘oude’ samenstelling. De nieuwe Tweede Kamer wordt op woensdag 6 december geïnstalleerd.

De Tweede Kamer heeft op woensdag 11 oktober de gebeurtenissen in Israël van de afgelopen dagen herdacht met een minuut stilte. Later op de dag is er ook een debat over het onderwerp: de commissie Buitenlandse Zaken houdt van 15.00 tot 19.00 uur een commissiedebat.

Ook op dinsdag 10 oktober stond de Tweede Kamer al kort stil bij de gewelddadige gebeurtenissen van afgelopen dagen. Een dag later volgde, in aanwezigheid van de Israëlische ambassadeur Modi Ephraim en demissionair minister-president Mark Rutte, de herdenking.

Alleen maar slachtoffers
“Vandaag herdenken wij de slachtoffers van dit meedogenloze geweld”, zei Kamervoorzitter Vera Bergkamp. “En spreken wij onze steun uit aan de nabestaanden. Ook gaan onze gedachten uit naar de burgerslachtoffers aan Palestijnse zijde en hun nabestaanden. De nasleep van deze afschuwelijke gebeurtenissen kent alleen maar slachtoffers.”

Condoleances
Na een kort woord van demissionair minister-president Mark Rutte hield de Kamer een minuut stilte. Daarna konden de Kamerleden de ambassadeur condoleren.

——————————-
Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI
————————————
Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk. Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).

EU
Artikel 11 – De vrijheid van meningsuiting en van informatie
1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.
————————————
U bent vrij om deze beelden te delen.

Bedankt voor het kijken.
————————————
BRON: Tweede Kamer

Arnews, voor uw dagelijkse dosis politiek ▶ https://bit.ly/2V7xP3O