Omtzigt “Ik wil best in gesprek met Mark Rutte, maar dit is niet het juiste moment”

0
663
Tijdens de bijeenkomst "Nederland als veilig digitaal gidsland" van ECP presenteerden Brenno de Winter en Victor Broers hun boek 'de Rode Hack'.

Omtzigt, het CDA-Kamerlid wil best in gesprek met de VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte maar nu nog niet. Omtzigt had een belangrijke functie tijdens de gesprekken over de Toeslagenaffaire. In het programma ‘Nieuwsuur’ liet Rutte weten dat de twee “contact per sms” gehad hebben, de reden voor het slechte contact is dat; Omtzigt was enorm boos over deze hele affaire en had daarom ook het contact met Rutte verbroken. Tevens is Omtzigt boos over de gelekte stukken tijdens de formatie waarin stond dat “Omtzigt een functie elders” zou moeten zoeken, dit was dan ook de druppel voor hem. Hij gaf aan dat hij klaar was met de “Rutte-doctrine” en dat de kamer moest stoppen met het vertellen van “leugens en onwaarheden”.

Caroline van der Plas…

In een eerder kamer debat gaf Caroline van der Plas ookal aan, citaat “Omtzigt zit thuis door dit kabinet

En de heer Wilders…

De politieke leider van de PVV sprak ook al zijn ongenoegen uit tegenover Hoekstra een tijd geleden, en vroeg hem toen ook om zijn excuses te maken tegenover Omtzigt. Of dit al gebeurd is, of dat Hoekstra hier gehoor aan gegeven heeft is niet bekend, maar dat er enorme en grove fouten zijn gemaakt mogen duidelijk zijn. Hij noemde tevens de CDA, citaat “Rare partij, dat CDA”